Repertoar mecosoprana Amande Stojović, obuhvata jednako operski i koncertni repertoar različitih epoha i stilova.

Na operskim scenama Beograda, Ljubljane, Maribora, Rijeke, Zagreba, te u Tokiju, Osaki, Fukuoki i svim većim gradovima Japana sarađuje sa dirigentima kao što su Francesco Rosa, Claude Schnitzler, Tibor Boganyi, Ville Matwejeff,  Jaroslav Kyzlink, Simon Krečič, Uroš Lajovic, Gianluca Martinenghi…

Na koncertnim podijumima nastupa pod dirigentskom palicom dirigenata kao što su Donato Renzetti, Miroslav Homen, Loris Voltolini… Sarađuje sa umjetnicima svjetske reputacije kao što su Dušan Bogdanović, Egon Mihajlović te Montenegrin guitar duo i Ansambl Renesans.

Amanda Stojović mecosopran, rodjena je u Herceg- Novom. Poslije zavšenih osnovnih studija u Beogradu, nastavlja školovanje u Ljubljani gdje završava postdiplomske specjalističke te i naučno- magistarske studije na Muzičkoj akademiji u Ljubljani. Pobjednica je na konkursu Yamaha Music Foundation of Europe za 2008 godinu te finalista takmičenja pjevačkog takmičenja u Spoletu ( Italija).

2014 godine na turneji Mariborske Opere sa operom Aida,  u Japanu, debituje zahtjevnom ulogom Amneris, rame uz rame sa umjetnicima svjetskog renomea kao što su Fiorenza Cedolins i Piero Giuliacci . Sa ovom ulogom nastupa širom Japana.

Istom ulogom Amneris predstavlja se i na ljetnjoj pozornici u Opatiji gdje se predstavom Aida u produkciji Riječke opere obilježava 60 godina postojanja Opatijskog Ljetnjeg festivala. Uoči premijere ove predstave kritičari su zapisali:

 »U ulozi Amneris bila je upečatljiva i mlada mezzosopranistica Amanda Stojović« ( Kim Cuculić, Novi List, 22.7.2017)

»Amanda  Stojović koja je u Rijeci izazvala pažnju ulogom Cornelie u Hendlovom Giulio Cesare, je Amneris koja je oštra, baš na mjestima gdje se to od nje očekuje« (Rino Alessi, L’ Opera, septembar 2017)

Među ostalim ostvarenjima ističu se i uloge: Charlotte( Werther), Hansel( Hansel und Gretel), Cornelia( Giulio Cesare), Fricka( Das Rheingold), Amneris ( Aida), Dinah( Trouble in Tahiti), La Zia Principessa ( Suor Angelica), Mercedes ( Carmen), Kuhtik ( Rusalka) Špela ( Zlatorog) Melissa ( La liberazione di Ruggiero), Gianetta ( L’ elisir d’ amore), Zulma( L’Italiana in Algeri), Zerlina ( Don Giovanni), The Witch ( Dido & Aeneas), Marta ( Balkanska Carica).

Koncertno nastupa sa Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom, Orkestrom Opere Giuseppe Verdi iz Trsta, Orkestrom Ljubljanske Opere, Orkestrom Slovenačke Filharmonije, Slovenačkim Brass Orkestrom, Ansamblom Renesans.  Snimala je za Radio Slovenije, Televiziju Crne Gore te CD sa muzikom za glas i gitaru kao član Amarilli dua (Muzički centar Crne Gore).

 Gostujući je solista Mariborske i Riječke opere.